Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obdivovaným mužem

manzelstvi--2-prsty.jpg

 

        Pan Zděněk byl středoškolský profesor. Velice pohledný, charizmatický muž, kterého žáci měli rádi a myslím, že i nejedna kolegyně. O tomto zajímavém životě mi vyprávěla jeho žena, která učila na prvním stupni, do svého muže se zamilovala ve škole, žije s ním 42 let, stále ho miluje a obdivuje. Byla veselé povahy a tak  jsme se  při péči o pana Zdeňka nejednou společně nasmály.

       Jak mi vyprávěla, jednou se rozhodla mu říci bod 1 o odpuštění, ale načasování a forma se zřejmě úplně nepotkaly. Jdu kolem postele, kde manžel leží a povídám: ,, Odpušť mi" . A on na mě :,, Co?  Stalo se Ti něco? Nebouchla jsi se do hlavy?"angel   ,, Víte sestři, my jsme nikdy  nebyli na takovou komunikaci zvyklí."

       Věděla jsem o tom, že si pan Zdeněk chystá své parte. Potřeboval mít vše připravené, naplánované. Byl precizní typ a nenechával věci náhodě, nebo představám jiných. I já jsem ho občas zahlédla, jak si své parte prohlíží a přemýšlí nad ním. Je to docela přirozené a není první ani poslední, kdo se tímto způsobem chystá na odchod. Snažila jsem se držet na uzdě svoji zvědavost a trpělivě čekat, jestli mi ho ukáže sám. Netušila jsem však, jak je tato zkutečnost těžká pro jeho ženu. Plakala mi, že to již nesnese a dokonce mu jednou ve vzteku a bolesti řekla : ,,Tak si tam už konečně doplň datum!". Tak se to prostě někdy stane, Vaše spontánní reakce může být pro někoho vtipná a zároveň tomu nejbližšímu ublížit. sad

        No a jak se pan Zdeněk vypořádal s tím, že se stále potřeboval cítit mužem? Často telefonoval, udržoval přátelství, nikomu si nestěžoval. Jednoho dne manželka pana Zdeňka myla v koupelně mísu se stolicí svého muže a zaslechla, jak telefonuje s kolegyní z práce. Vypráví ji, že se má dobře, cítí se skvěle, myslí na ni, jak se má ona a tak dál.....? Pochopila z toho, že jistá žena na druhé straně spojení zřejmě vůbec netuší, že její úžasný profesor telefonuje ze svých posledních sil, má velké bolesti, které se podařilo tlumit vyššími dávkami morfinu a již umírá.

V  tu chvíli Vás popadne vztek na celé mužské pokolení! Jeho paní se zlobila a plakala zároveň. 

Ne! Ne!.........Daly jsme si dortík, kávu a došly k závěru, že někteří muži potřebují být frajery až do konce.wink

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář